O podjetju

Podjetje ADP je družinsko podjetje specializirano za delovanje na železniškem področju.

Smo dobavitelj delov za različna železniška vozila v Sloveniji ter drugih državah na Balkanskem polotoku. Naše delo med drugim zajema tudi prodajo celotnih rešitev kot so npr. komplet motorji, klima sistemov, projektiranje, obnova vagonov...itd. V našem sektorju zastopamo različna podjetja, ki ponudjajo kvalitetne komponente ter najnovejše rešitve.

Zgodovina

Posel je začel Drago Adamič v 90 letih. Kot inženir strojništva je začel s ponudbo rezervnih delov za dizelske motorje Slovenskim Železnicam. Začeli smo z dobavo rezervnih delov za FIAT motorje za kar smo specializirani še danes. Z željo po rasti in novih izzivh smo z leti pridobili zastopstva tudi za druge dobavitelje ter širili dejavnost na druge države Jugoslavije. Po Dragotovi upokojitvi je vodenje podjetja prevzel Gregor Adamič.

Vizija

ADP ima preteklost, sedanjost ter prihodnost. Cilj je jasen. Nudenje kvalitetnih rešitev za železniška vozila ter modernizacijo le teh. Prav tako je za ADP pomembna konsolidacija delovanja na drugih trgih držav balkana.